Bu yazımızda migrene iyi gelen şifalı bitkiler konusunu ele aldık. Şifali bitkilerle bireysel migren tedavisi yapmak istiyorsanuz, migren ağrıları için şifalı bitkiler ve nasıl uygulanacağını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.
Migrene iyi gelen şifalı bitkiler
- NOHUT: Nohut haşlanarak yenilir.
- OKALİPTÜS YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 4 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
- SERVİ KOZALAĞI: 1 bardak su ya, 10 gr kozalak konur, 20 dk kaynatılır, suyu, gül suyu ve balla karıştırılır başa sürülür.
- GÜMÜŞ DÜĞME: Gümüş düğ me taze yapraklarından günde 2-3 adet ekmekle yenilir veya ezilerek balla yenilmelidir.
- SÎRKE: Bir miktar sirke ile 4 gr katran köpüğü içilir.
- YENTÜN KÖKÜ KABUĞU: Yentün kökü kabuğu toz haline getirilir, dere otu sıkılır, suyu çı karılır 15 gr toz, 15 gr dere otu suyu bir miktar saf su (mai kra-tin) ile karıştırılıp içilir.
- İTALYAN YASEMİNİ: Yasemin yağı ile başa masaj yapılır.
- TIBBİ KESTERE: 1 bardak kay nar suya, 2 gr bitki konur, soğuyunca süzülür, günde 4 defa 1 kaşık içilir.
- KAHVE: Ağrı geldiği zaman kahvesi bol sade kahve içilir, soğuk olarak. Veya yarım fincan sade kahve içerisine yarım limon sıkılıp içilir.
- CİVANPERÇEMİ: 1 bardak kay nar suya, 10 gr tohum konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
- KEREVİZ TOHUMU: 1 bardak kaynar suya, 10 gr tohum konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
- NANE: Nane toz haline getirilir, günde 3 defa 1-4 gr içilir. 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr kuru nane konur, 10 dk bekletilir, sabah, akşam 1 bardak içilir.
- KEDİ OTU KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 4-12 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak yemeklerden önce içilir.
- GÜVERCİN: Güvercin gübresi başa sürülür.
- LİMON OTU: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
- SU YONCASI YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak yemeklerden evvel içilir. Yapraklar toz haline getirilir, günde 3 defa 0.2-1 gr hap halinde içilir.
- YARPUZ (FILISKİN): 1 bardak kaynar suya, 5-10 gr yarpuz konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
- REYHAN ÇİÇEĞİ: 1 bardak kay nar suya, 2-4 gr reyhan çiçeği konur, (top reyhan değil) 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. IHLAMUR: Ihlamur içilir.
- SAFRAN: 0,25 gr safran 3 yu murta akı ile çırpılır kar gibi be yaz hale gelince bir beze konarak alına bağlanır.
- TERMİYE YAĞI: Termiye yağı, mercan köşk yağı, nane yağları ile günde birkaç defa alına masaj yapılır.
- KİRAZ ÇÖPÜ: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr kiraz sapı konur, İl) dk bekletilir, günde birkaç bardak içilir.
- LlMON: Limon sıkılır, suyuna bez batırılır şakaklara konulur.
- ÇAVDAR: Çavdar kavrulur toz haline getirilir, kahve gibi içilir.
- ZERAVENT KÖKÜ: Zeravent kökü, çakal eriği, barut ağacı ka buğu aynı miktarlarda karıştırılır, 1 bardak kaynar suya, 1 kaşık konur, 10 dk bekletilir, balla tatlan dırılır, sabah aç karna içilir. Migrende 900 gr. Zetinyağı, 250 gr. Havacıva, 100 gr karabiber, 50 gr. Tarçın, 50 gr kimyon 3 saat kaynatılır süzülür elde edilen maya ile ağrıyan yerlere boyun kökünden itibaren masaj yapılır.
- ANASON: 1 bardak kaynar suya, 2-4 gr anason konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Anason toz haline getirilir, günde 3 defa 0.5-1 gr içilir.
- ŞERBETÇİ OTU: Şerbetçi otu, nane, kekik aynı nispette karıştırılır 1 bardak kaynar suya, 1 kaşık konur, 10 dk bekletilir, balla tatlandırılır, öğleden sonra 1 bardak içilir, akşam yatmadan önce aynı çayın içerisine biberiye ilave edilip içilir.Ayrıca 2 günde bir eğir kökü kay natılır, elde edilen mayi ile ayak lar yıkanır.
- ÎNGÎLÎZ TUZU: Sabahları aç karna 15 gr ingiliz tuzu eritilip içilir. 3 gün devam edilir.
- KAFURÎ: Yarım fincan suda 1 nohut büyüklüğünde kafuri eri tilir, burun deliklerine sürülür.
- SOĞAN: 500 gr suya, 3 adet soğan doğranır, 1 gece bekletilir, süzülür, yemeklerden 30-60 dk evvel veya yemeklerden 1-2 saat sonra 1 çay bardağı içilir.
- KEKİK: 1 bardak kaynar suya, 2-3 gr kekik konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir. Kekik toz haline getirilir, günde 3 defa 2-3 gr içilir.
- SARIMSAK: Sarımsak sıkılır, suyundan bir miktar buruna çeki lir.
- ASLAN PENÇESİ: 1 bardak kay nar suya, 8-10 gr ufalanmış bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.
- DEFNE TOHUMU: Defne tohumu toz haline getirilir, günde 5 gr balla macun yapılıp yenilir.
- LAVANTA ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr çiçek konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bar dak içilir.Lavanta yağı ile masaj yapılır.
- OĞULOTU YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr ufalanmış yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir. Yapraklar toz haline getirilir, günde 3-4 defa 1-4 gr içilir. Tohumundan günde 3 defa 3 gr içilir.Taze bitki sıkılır, suyundan yarını fincan içilir.
- PAPATYA: Papatya, fesleğen, lavanta çiçeği, nane aynı nispette karıştırılır, 1 bardak kaynar suyu, 1 kaşık konur, günde 3 defa yemeklerden evvel içilir.1 bardak kaynar suya, 2 gr bitki konur, 10 dk bekletilir sabahları aç karna 1 bardak içilir. Papatya yağı ile baş ovulur. Papatya toz haline getirilir, günde birkaç defa 1-2 gr içilir. 1 bardak suya, 6 gr biberiye, 1 gr papatya konur, 10 dk kaynatılır, günde 3 defa 1 bardak tok karna içilir.
- BİBERİYE: 1 bardak kaynar su ya, 10-20 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Biberiye toz haline getirilir, gün de 3 defa 1-4 gr içilir. Biberiye yağı 3 damla şekerle alı nır.
- MERCAN KÖŞK: 1 bardak kaynar suya, 10 gr. bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Mercan köşk toz haline getirilir, Cimde 3 defa 1-3 gr içilir.
- MERCAN KÖŞK YAĞI: Mercan köşk yağı 1 damla, şekerle alınır.
- ANDIZ OTU KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.Andız otu kökleri toz haline getirilir, günde 2-10 gr içilir.
- ARPA: Arpa kavrulur, toz haline getirilir, kahve gibi içilir. 1 kilo suya, 1 avuç arpa konur, 10-15 dk kaynatılır, 1 günde tüketilir.
- SİKLAMEN SOĞANI: Kuru soğanlar toz haline getirilip koklanır.
- KATRAN KÖPÜĞÜ (ÇAM KATRANI): 5 gr katran köpüğü bir miktar sirke ile içilir.
- YASEMİN ÇİÇEĞİ (ADI YASEMİN): 1 bardak kaynar suya, 10 gr çiçek konur, 10 dk bekletilip içilir.
Migren için şifalı bitkiler, migren ağrılarını şifalı bitkilerle yenmek, migrene iyi gelen şifalı bitkiler.